Nystart och blodigt öra.

27 05 2011

Tjo!

På jobbet, tidigare idag, fick jag äntligen det där goa suget som jag saknat länge för att blogga! Det är fullt ös i vår värld, både sambons och min egen och vår gemensamma. Arbete styr mycket av vår vardag och det är nog tur att vi båda verkligen älskar att jobba, annars hade det säkert blivit outhärdligt att vara ifrån varandra såpass mycket som vi ändå är. Jag jobbar fortfarande kvar som fritidsledare 50% och bygger samtidigt upp min verksamhet med hundfoton på canvas. Det är verkligen skönt att kunna putta in egna pengar i företaget och slippa skyhöga lån men samtidigt känns det som jag sitter på två stolar, jag behöver kunna fokusera fullt ut på fotandet. Nåväl, den tiden kommer…

Förutom att jobba stoppar jag in en del pluggande. Just nu läser jag två heldistansutbildningar via HLK i Jönköping ( högskolan för kommunikation och lärande ) En 7,5 p digital bildbehandling och en 7,5 foto eller visuell kommunikation, som den heter. Det som är så bra med dessa kurser är just att de verkligen är 100% på distans. Allt, även examination sker över nätet. Är du nyfiken på deras utbildningar kika in här: http://hj.se/hlk.html

Hur får hundarna sitt mitt i allt detta kanske man undrar? Faktum är att de får all tid, träning och motion de kan tänkas behöva därför att: matte behöver pauser i arbete framför dator och detta sker alltid i form av promenader, löpturer ( inte på ett tag nu hrrrm ) hundträning som måste testas för fotning eller ren näsjympa, såsom upplet.

När det kommer till hundträning upplever jag att jag utvecklats mycket det sista året, inte minst genom att ha så många olika kundhundar i studion. Om det arbetet och bilder kommer det komma mer om . Just nu känns det som sagt gott att äntligen fått dragit den där sega tummen ur. 😉 En fräsch nystart helt enkelt, och om man ska citera Smala Sussie så ”känns det rätt gött faktiskt!”

Amen det där blodiga örat då? Jo, kan berätta på vilket sätt jag lyckades frisera Bosse idag innan han skulle till grannarna för passning. ( Är gräsänka denna helgen då sambon är i Danmark och behöver då passning när jag jobbar kväll på bortaplan ) Skulle precis gå med hundarna när jag precis såg den där vita, tufsiga saken som låg och dåsade uppe på soffryggen. ”Sådär FÅR han bara inte se ut när jag lämnar honom” var min snabba tanke varpå jag, på tok för stressat, slet tag i min utredningsborste och rafsade över papillonen. I lite sömnigt chocktillstånd lät han mig härja när jag till mitt förtret insåg vilka fnoddar han hade bakom öronen. Översättning av fnoddar, som för övrigt är en väninnas och min beteckning för just detta. FNODD=tova som är som en filtkaka och som inte går att borsta ur utan måste klippas bort. Anyway, han hade fnoddar, jag hade sax och lite för bråttom. Flera fnoddar rök fint tills jag klippte i det jag trodde var en tova, men som visade sig vara Mr B´s örsnibb. ( Har hundar örsnibbar förresten? ) ”Klipp” sa jag, ”Ouiii!” sa han, ”OJ” sa jag och sa förlåt. Han blödde såklart all over sin vita päls, varpå jag ( inte direkt mindre stressad ) tog den blodiga pappisen och hystade in honom i duschen där han fick spolas av bryskt. Alldeles blöt, blodig och enormt förnärmad var han inte svårövertalad då vi skulle gå bort till våra mjuka goa grannar. ( Där blir man inte klippt i eller nersprutad med kallt vatten var hans åsikt ) Dagens lärdom fick alltså bli: Försök inte frisera en sömnig papillon i farten.

Fridens liljor.

/I

Annonser

Åtgärder

Information

2 responses

27 05 2011
Madeleine

Me like wordpress! Har inte sett denna bloggen innan, fin!

28 05 2011
Doggy Stajl

Tack Madeleine! Tog precis upp bloggandet igår igen efter låååång vila. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: